Blog

Liga pro všechny zná konečné pořadí

Liga pro muže a ženy všech výkonnostních kategorií od začátečníků po závoďáky zná konečné pořadí. Sedmé kolo bylo posledním kolem v sezóně 2021/2022.

Mezi ženami si Terka Šišková upevnila svůj více než dvacetibodový náskok v čele žebříčku a stala se celkovou vítězkou uplynulého ročníku. Na druhém místě celkového pořadí skončila Ivana Bubeníková, která v posledním kole byla nejlepší hráčkou druhé skupiny, celkově zaznamenala do žebříčku za sedmé kolo 11 bodů. Nejvíce bodů (22,4) v posledním kole připsala do žebříčku Ivana Čepelková a dostala se díky tomu na celkovou bronzovou příčku. Do ročníku zkráceného kvůli doznívajícím covidovým opatřením zasáhlo celkem 8 žen, které velmi aktivně hrály, zahrály si dobře a u sportu pobavily. Případné zájemkyně se mohou kdykoli do ligy přihlásit.

Mezi muži dokráčel na zlatý stupínek Miloš Liška s více než stodesetibodovým náskokem na druhého Filipa Matase. Ten uhájil stříbrnou příčku těsně o 3 body před třetím Tomášem Vondráčkem. Do top 5 se výsledky v posledním kole probojovali Zdeněk Fuka, jenž poskočil o čtyři příčky na čtvrté místo, a Standa Suský. Z popředí žebříčku na šesté místo klesl Michal Jeník, který během sezóny odehrál mnoho výborných zápasů, ale v posledním kole musel tři zápasy skrečovat. Finiš v cílovém kole přinesl Vráťovi Morkusovi posun o dve místa na 7. pozici. A do top 10 se v závěrečném kole probojoval Jakub Charbulák, když poskočil o čtyři místa. A samozřejmě se nehrálo jen o přední příčky, sedmé kolo přineslo opět mnoho zajímavých situací. Ve druhé lize bojovali o třetí místo ve skupině v přímém střetunutí David Stíbal a Petr Poláček. Vyrovnaný zápas nakonec urval David 3:2 na sety. Ve čtvrté lize rozhodoval vzájemný zápas o druhém místě. Při rovnosti bodů mezi Zdeňkem Fukou a Jirkou Blažkem rozhodovala Jirkova výhra 3:2 na sety. Pikantní situace nastala v šesté lize, kde rovnosti bodů dosáhli tři hráči! Navíc měli totožnou i redukovanou tabulku vzájemných výsledků (všechna vzájemná utkání skončila 3:2 na sety) a tak do konečného pořadí skupiny musel promluvit los. Ten přisoudil první místo Veronice Vosátkové, druhé Dušanovi Kolaříkovi a třetí Petrovi Janíčkovi.

Kompletní výsledky 7. kola LSL Open najdete zde, výsledky Ženské LSL najdete zde. První kolo nového ročníku začne v pondělí 22. srpna.